Nova vremena

Hocu da se vratim starim navikama kao sto je citanje knjiga, cak sam ih par i narucila. Obisla sam starije i nove autore na policama, prebrisala prasinu sa njih i ostavila ih da me jos cekaju.

Htjela sam, morala sam, danas izaci i napraviti jedan sindikalni krug oko naselja, a jos je i dan lijep, ali sam ostala na kaucu da gledam krajeve nekih nedogledanih filmova.

U medjuvremenu saznajem da iz moje opstine ne mogu da udjem u drugu bez testa a sutra moram u centar, koji je druga opstina. Kad i gdje da se testiram? Izgleda da se pored engleske varijante nakotio i juznoafricki soj; ima veliki broj zarazenih tako da su od sutra ostrije mjere na snazi.

Dok se ovima nadleznim iz provincije virus(i) otima kontroli, meni se otima tezina. Presla sam na drugi tip ishrane i nervozna sam. Danas sam ujela jednog neduznog prolaznika. Jbg, otelo mi se.

9 komentara

  1. Vi u zapadno europskim zemljama ste krenuli putem Sjeverne Koreje. Jos malo pa ce te pocet ko i oni luditi za vasim liderima. A mi smo ovdje gospoda prava. Nego vrati se ti u Bosnu da vidis sta je zivot, da malo dusom dahnes

  2. Gdje si, stravično zvuči to kod vas?😒
    Slažem se sa NKTB, dođi ovdje da imaš život u ovom periodu, predugo ovo traje i ne nazire se kraj. Uskoro će saopštiti da se desio soj na koji vakcine ne djeluju i tako sve ukrug.

  3. Nije, Vrtlog, samo mi jos veca muka sto sam ga ujela

    Nktb, vidis, ne znamo kakva je situacija sa pandemijom u S.Koreji.. Ja mislim da je i nemaju. A kuci cu ja uskoro, docu nekako do Sa 🙂

    Vasionka,i ja mislim da ce se ovo dalje zakomplikovati sa novim sojevima virusa..
    Ne znam, strasno je, mi radimo ono sto nam kazu.. a brzo cu ja kuci, znam da se kod nas lakse dise 🙂

Komentariši