Vezivanje i drama

Ovo bi mogao biti neki polu-trac, polu-filozofski postic vezano za novi blogger. Na pocetku sam bila isprepadana jer ne znam sta da pritiscem, kako da nadjem druge, ne znam kako funkcionisu nove stvari. Ok malo je prekomplikovan za jednu blogersku zajednicu, svidjala mi se preglednost I jednostavnost starog blogera dok mi je u isto vrijeme smetalo to sto ne postoje osnove opcije: uredjivanje teksta, odvajanje paragrafa, nemogucnost aploudovanja avatara, fotografija, to sto ja moram da prckam po html a ne znam kako se to radi i jos par stvari. Sto se poruka tice, nije mi bila neophodna opcija, za to koristim fb.

Bio stari bloger i prosao. Nakon pocetne frustracije proradila je radoznalost, pocela sam da istrazujem novi bloger I meni je licno sve ovo zabavno. Tako mi je drago sto mogu konacno mogu da postavljam slike bez ikakvih ogranicavanja, jer volim da se izrazavam podjednako I vizuelno i tekstom.

Imam osjecaj da se nalazim u udobnoj, ususnoj chat sobi gdje mogu da citam I komentarisem blogere koje pratim. U isto vrijeme mogu, ako hocu, da citam I druge, ali mislim da mi je sasvim dovoljno pisanje koje pratim.

Ok odredjena frustracije, ali drame ne razumijem. Inace, da li su zivotne situacije staticne I vjecne? Da li smo mi uvijek isti, ili se mijenjamo, razvijamo ili regrediramo? Ucimo li nesto ili smo na istim pubertetskim postavkama? Jesu li uvijek isti ljudi oko nas, ili se I oni mijenjaju, onako kao I mi, razilaze nam se putevi iz razlicitih razloga.

Uzivam u pozitivnim situacijama dok traju, vezivanje je besmisleno. Uzimam nove situacije onako kako dolaze I pokusavam u njima da nadjem nesto dobro I na to da se fokusiram, inace, ckeck out je uvijek opcija. A zivot svakako ima svoj zacrtan tok koji se tiho odvija, gluh na nepotrebnu i besmislenu dramu. Da ne filozofiram dalje, sretan vam pocetak na novom blogger.ba. Uzivajte u njemu.

20 komentara

  1. Slažem se s tobom. Promine triba prihvatit. I da, malo je i zabavan ovaj blogger, kad kreneš čačkat po njemu. Ali ima i mana. Meni baš fale privatne poruke, i malo mi je glupo što ne mogu tipa kliknit na tvoje ime u komentaru i da mi izbaci tvoj blog, nego je jedina opcija da te zapratim na naslovnici, kad ti vidin post. I ovi spamovi se fakat moraju riješit. Al ugl, idemo dalje, slažem se, naviknićemo se na ovo novo normalno. 🙂

    1. @vrtlog: da bi se klikom na ime u komentaru otislo na blog autora, potrebno je da autor komentara uredi svoj profil tako da u njemu popuni i ostavi svoju stranicu u sajt sekciji … Nakon toga gde god bude ostavljao komentar ostavice automatski i URL i radice klik na njega…

        1. Gracia, imaš kad dođeš strelicom na svoj profil u desnom gornjem kutu opciju uredi profil. Kad uđeš u uređivanje ima ti opcija “web stranica”. Otvori svoj blog i kopiraj link domene tu u taj dio i doli u dnu klikni na “ažuriraj”. Samo, nemoj otvorit neki post pa to kopirat, nego ono, otvori profilnu stranicu i kopiraj link tu.

Komentariši